Atos beveiligt financiële-cloudomgeving IBM

Cloud security

Atos en IBM gaan hun partnerschap rondom IBM Cloud for Financial Services uitbreiden. Klanten van deze cloud-dienst kunnen een beroep doen op de security-expertise van Atos.

Dankzij het security operations center (soc) van Atos in Frankrijk kan er permanent toezicht worden gehouden op deze cloud-infrastructuur en de netwerkonderdelen data plane en control plane. Hierdoor krijgen klanten een totaaloplossing aangeboden die is gebaseerd op meerdere scenario's die de detectie-strategieën van IBM aanvullen om nog meer veiligheid te bieden.

Door de samenwerking staan alle gegevens en systemen onder bescherming en toezicht in overeenstemming met onder meer de EU-richtlijn inzake netwerk- en informatiebeveiliging (NIB). 

Volgens IBM en Atos is er veel behoefte aan zo'n totaaloplossing. De vraag naar innovatieve en gepersonaliseerde producten en diensten neemt namelijk toe. Veel financiële organisaties willen hierdoor overstappen naar de cloud. Echter, die moet wel voldoen aan de strenge Europese beveiligings- en compliance-verplichtingen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-07T12:55:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.