Belgische Conxion pakt Nederlandse e-waste aan

Het Belgische it-bedrijf Conxion krijgt ook een vestiging in Nederland. Maar terwijl Conxion in België eerder een klassieke dienstverlener is, wordt de invulling van Conxion in Nederland anders. De focus daar ligt op duurzaamheid.

De vestiging van Conxion in Nederland wil er de hoeveelheid e-waste verminderen. Het zal in eerste instantie focus leggen op circulaire it, waarbij bijvoorbeeld hardware op een verantwoorde manier een tweede leven krijgt. Bedrijven worden dan begeleid in bewuster omgaan met de aankoop en het gebruik van ict-materiaal.

In België is Conxion een dienstverlener rond infrastructuur, softwareapplicaties, security, cloud-infrastructuur, connectiviteit & mobiliteit, printing en managed services met partnerships met Microsoft, HP, HPE, SentinelOne en Cisco. In 2021 werd Conxion verkozen tot Microsoft Partner of the Year voor België.

Goesting

Voor de oprichting van deze firma in Nederland slaan Nederlandse vennoten Wouter den Ouden en Dylan Morauw de handen ineen met Chris Debyser, oprichter en eigenaar van Conxion België. Zowel Den Ouden als Morauw hebben naar eigen zeggen jarenlange expertise in circulaire it en het aanbieden van hardware. Tegelijk werden de twee vestigingen ook samen. Klanten die naast hun toestellen ook licenties of software willen afnemen of hulp willen bij complexere vraagstukken, kunnen rekenen op de ruim honderd Belgische Conxion -medewerkers.

‘Al vanaf onze eerste gesprekken voelden we meteen dezelfde mindset rond het belang van duurzaamheid’, vertelt Debyser. Den Ouden vult aan: ‘De Belgische term ‘goesting’, die zo kenmerkend is voor Conxion, was nieuw voor ons maar kon de lading niet beter dekken. De zin voor ondernemen en innoveren, die hebben we gemeenschappelijk.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-13T10:20:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.