Lenovo investeert in r&d supercomputing Europa

Marenostrum 4 staat in het datacenter Chapel Torre Girona in Barcelona

De MareNostrum 4 van Lenovo in de Chapel Torre Girona.

Lenovo steekt de komende drie jaar zeven miljoen dollar in r&d op het vlak van high performance computing (hpc) in Spanje. Daarvoor heeft het Chinese it-concern een onderzoeksovereenkomst gesloten met Barcelona Supercomputing Center-National Supercomputing Center (BSC-CNS). De samenwerking vindt plaats in het kader van supercomputing-onderzoek binnen de Europese Unie.

Het onderzoek van Lenovo en BSC-CNS richt zich op drie door de Europese Commissie vastgestelde technologische vraagstukken. Dat zijn het bevorderen van precisiegeneeskunde door het gebruik van supercomputing, het ontwerp en de ontwikkeling van Europese opensource-chips (type RISC-V) en als derde de ontwikkeling van meer energie-duurzame supercomputers en datacenters.

Het partnerschap is het vervolg op een al ruim zes jaar lopende samenwerking tussen beide partijen. Lenovo is tevens de leverancier van de huidige supercomputer van BSC-CNS, de MareNostrum 4. Voor de vervanging van deze in 2017 geleverde rekenkrachtcentrale is recent Atos in de arm genomen na een Europese aanbesteding. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-24T10:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.