Swave Photonics haalt 7 miljoen euro op

Groeikapitaal

Het Leuvense Swave Photonics, een spin-off van Imec en VUB, heeft een eerste kapitaalronde van zeven miljoen euro afgerond. Het kapitaal komt van Imec.xpand, het Flanders Future Techfund (FFTF) en QBIC. De investering zal worden gebruikt om immersieve 3d HXR-technologie op de markt te brengen.

Volgens Swave neemt de vraag naar technologie voor extended reality (xr) enorm toe, onder meer door de snelle opkomst van de metaverse, de 3d-versie van internet, waarin bezoekers virtueel verbonden worden met de omgeving, objecten en elkaar. Headsets voor augmented reality (ar) en virtual reality (vr) kunnen zo’n virtuele 3d-wereld simuleren. De heilige graal voor de metaverse evenwel zijn virtuele 3d-beelden (of holografieën) die met het blote oog te zien zijn. De holografische extended reality van Swave maakt dit mogelijk via miljarden kleine, dicht opeengepakte pixels.

'Met Swave willen we de holografische technologie bouwen die nodig is om de metaverse tot leven te brengen,' zegt Theodore Marescaux, algemeen directeur en oprichter van de spin-off. 'Iedereen wereldwijd kan deelnemen aan meeslepende videoconferenties en een 3d-ervaring beleven alsof ze samen aan een vergadertafel zitten.”

Swave’s technologie richt zich op een breed scala aan toepassingen: niet alleen metaverse-platformen maar ook 360-graden holografische muren, 3d-gaming, ar/vr/xr-brillen, videoconferenties en displays voor voertuigen of voor in de ruimtevaart. De technologie zal daarnaast holografische headsets mogelijk maken. Het bedrijf maakt gebruik van cmos-chiptechnologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-07T12:22:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.