RoboRana wil na eerste lustrum de wereld in

Het team van RoboRana

De RoboRana Group vierde afgelopen 1 juli zijn vijfde verjaardag. In die tijd is de procesoptimalisatie- en automatisatiespecialist uitgegroeid tot een bedrijf met 85 medewerkers, verspreid over vier kantoren in België en Nederland én maar liefst acht divisies. In de volgende vijf jaar wil RoboRana zijn ecosysteem van onderdelen succesvol uitbouwen tot over de grens.

Wat in 2017 begon als een startup rond robotic process automation (rpa) is intussen uitgegroeid tot een heuse RoboRana Group met zes dochterondernemingen en twee bedrijfsinitiatieven rond procesautomatisatie en data-inzichten, drie Belgische kantoren en 85 medewerkers. Bovendien is RoboRana sinds 2020 ook in Nederland actief met een eigen vestiging in de omgeving van Utrecht (Woerden).

De komende jaren wil de groep inzetten op groei zowel in aantal medewerkers door de organisatie nog eens 50 procent te laten groeien en de dienstverlening dusdanig te verbreden dat die alle aspecten rond hyperautomation en connected data afdekt. Om daarmee klanten een volledig traject, van business analyse, strategie tot en met implementatie en support, te kunnen aanbieden. Daarnaast wil RoboRana internationaal verder groeien.

Alleskunner-platform

Het stokpaardje van RoboRana is de Digital Automation Toolbox, een gecentraliseerd technologieplatform waar verschillende tools en automatisatieskills samenkomen. 'Eerst combineerden we rpa met artificiële intelligentie tot intelligent process automation, om zo ook ongestructureerde data te kunnen verwerken', legt managing partner Mathias Fransen uit. 'Intussen surfen we al op een volgende golf van automatisering, namelijk hyperautomation. Dat is een combinatie van bestaande automatisatietechnieken die wij als een 'alleskunner-platform' strategisch bij klanten inzetten.'

Fransen wil de komende jaren de dochterondernemingen en bedrijfsinitiatieven, - Codux, Humain, Roboest, TechForLegal, Caudata, Dotdash, RoboRana NL en de kersverse process mining-expert Model8 -, laten uitgroeien tot zichzelf bedruipende bedrijven, ook over de grens. 'Allemaal hebben ze hun eigen specialisaties en tools. Ze versterken en vullen elkaar aan binnen het ecosysteem van RoboRana.'  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-15T12:28:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.