Capgemini en Unity werken samen aan metaverse

Bedrijven die processen virtueel vorm willen geven om ervaring op te doen, kunnen terecht bij Capgemini en Unity. Dit tweetal werkt samen om de kansen van een metaverse voor organisaties te verkennen.

Unity is een Deens-Amerikaanse producent van een platform voor driedimensionale, real-time weergaves. Het werkte al eerder samen met Capgemini aan metaverse-projecten. Zoals het bouwen van een interactieve applicatie voor een retailbedrijf waarmee verkoopteams de lay-out van schapruimtes in 3d kunnen visualiseren of het ontwikkelen van een simulator voor een fabrikant van brandweervoertuigen voor trainingsdoeleinden.

Capgemini heeft een specifieke afdeling ingericht die zich met de visualisaties bezighoudt: het Metaverse-Lab. Dit bestaat uit een team van technologie-experts met een staat van dienst op het gebied van de belangrijkste onderliggende technologieën van het Web3/metaverse. Het Lab heeft als doel industriespecifieke metaverse-strategieën uit te werken en zal samen met zijn partners, waaronder Unity, bruikbare oplossingen en platformen ontwikkelen. De r&d-programma's hebben betrekking op de toekomst van allesomvattende mens-machine-interfaces en -controllers, de toekomst van werk in de metaverse, de toekomst van digital twins en de toekomst van blockchain en decentrale autonome organisaties (DAO).

Sectoren

Deze nieuwe wereldwijde samenwerking richt zich op sectoren en gebruikssituaties waar de digitale ervaringen van klanten of werknemers het meest van nut zullen zijn: consumentengoederen & detailhandel, maakindustrie, life sciences, telecommunicatie, media & technologie, energie, financiële dienstverlening en publieke sector.

Er komt heel wat bij kijken om een metaverse-versie van de (te verwachten) werkelijkheid in te richten. Denk aan ar, vr en mr, blockchain en nft's, 5G/6G, artificiële intelligentie, internet of things en cybersecurity. Aspecten waarin Capgemini is gespecialiseerd. Aangevuld met klantinzichten en marktverkenningen helpt de it-dienstverlener het platform van Unity te verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-05T12:22:00.000Z Teus Molenaar
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.