EC opent trefpunt voor online-roboticagemeenschap

Robot Pepper.

De Europese Commissie opent een ontmoetingspunt voor de online-roboticagemeenschap. De hub richt zich op de niet-technische aspecten van robotica die van invloed zijn op de samenleving en ons leven. Denk aan ethiek op de terreinen van gezondheidszorg, inspectie en onderhoud van infrastructuur of flexibele productie.

Robospot, de Responsible Robotics Knowledge Hub, is een platform gecreëerd binnen het Robotics4EU-project dat voor iedereen open staat. Doel van het platform is de maatschappelijke acceptatie van robotica-oplossingen te bevorderen door te pleiten voor verantwoorde robotica bij alle belanghebbenden.

Volgens de initiatiefnemers krijgt elke uithoek van de samenleving te maken met robotica, van onderzoekers of werknemers uit de industrie tot opvoeders, van besluitvormers tot nieuwsgierige burgers.

Robospot valt binnen het kader van Robotics4EU (R4EU), een project gefinancierd door de Europese Commissie in het kader van het Horizon 2020-onderzoeks- en innovatieprogramma. R4EU moet zorgen voor een bredere acceptatie van ai-robots.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-14T10:32:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.