Daar is het Belgisch paviljoen op CES 2023

Op de CES-beurs die begin januari zal plaatsvinden, zal ook een Belgisch paviljoen staan. Al een twintigtal Belgische (Waalse) startups en scale-ups geven alvast present.

Het was het Waalse Export & Investment Agentschap dat in een persbericht aankondigt dat er zeventien techstartups en scaleups zijn te ontmoeten op het Belgische paviljoen op Eureka Park en in de Venetian Expo tijdens CES 2023. Die vindt plaats op 5 en 8 januari 2023 in Las Vegas. CES staat voor Consumer Electronics Show en is de jaarlijkse hoogmis voor alles wat te maken heeft met (consumenten)technologie.

De focus van het Belgisch Paviljoen ligt op gezondheidszorg, mobiliteit, smart home, digitale marketing en technologie voor de overheid. In het bericht heeft Waalse Export & Investment Agentschap het over hun Digital Wallonia Pavilion onder de noemer: technologische innovatie ‘made in the heart of Europe'.

Tien tech hubs

‘Dankzij een levendige technologische scene, een aantrekkelijk systeem voor r&d en een hoog gebruik van informatietechnologieën behoort België, waarvan Wallonië het zuidelijke gewest is, tot de best presterende landen in de Europese Unie als het gaat om innovatie’, klinkt het. Onder de zeventien Waalse bedrijven die op de beurs aanwezig zijn, vinden we namen als Alvalux Medical, Capflow, Comtoyou, Dapesco, E-Peas, Intopix en Mintt.

Digital Wallonia San Francisco, eveneens vermeld op het persbericht, is één van de tien internationale techhubs in het buitenland uit het zuiden van België. Hun missie is naar eigen zeggen om ‘Amerikaanse en Belgische techbedrijven met elkaar in contact te brengen om kennisoverdracht, technologische partnerschappen en wederzijdse groei te versnellen’.  

Het Waalse persbericht maakt geen melding van andere Belgische of Vlaamse initiatieven die naar CES trekken, maar mogelijk volgen die aankondigingen nog. Want doorgaans zijn bijvoorbeeld ook Vlaamse startups van de partij. Nederland maakte al eerder bekend wie er namens de Oranje-delegatie naar CES 2023 zullen gaan.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-11-18T09:02:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.