Nvidia lanceert nog snellere ai-chip

250 km per uur snelheid

Nvidia komt met een ai-chip die zal leiden tot een behoorlijke prestatieverbetering voor ai-workloads zoals grote taalmodellen. De HGX H200 levert veel geavanceerder geheugen dan eerdere grafische chips, waardoor grote hoeveelheden gegevens voor generatieve ai zijn te verwerken.

De ai-chip is de eerste gpu met een 141 GB HBM3e-geheugen. Dat is bijna het dubbele van zijn voorganger A100, terwijl de geheugen-bandbreedte 2,4 keer zo groot is. Deze grafische chip zal ook zijn weg vinden naar supercomputers die wetenschappelijke berekeningen uitvoeren. De nieuwe H200 komt beschikbaar in Nvidia’s HGX-serverkaarten en de Grace Hopper Superchip-module. De chip is compatibel met bestaande H100-servers waardoor upgrades mogelijk worden. Verwacht wordt dat leidende server-fabrikanten en aanbieders van clouddiensten de H200 gaan toepassen.

De nieuwe chip zal de ontwikkeling en het gebruik van grote taalmodellen versnellen. Bedrijven kunnen sneller modellen trainen en ai toepassen in hun systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-11-15T12:03:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.