IT-auditor ISACA koopt BPM-speler CMMI

De internationale beroepsvereniging voor it-auditors Isaca (Information Systems Audit and Control Association) neemt CMMI Institute over. ISACA brengt die maker van procesvolwassenheidsmodel CMMI (Capability Maturity Model Integration) onder in een aparte tak van de beroepsvereniging.

De beroepsvereniging voor it-governance, it-auditing, informatiebeveiliging en risicobeheer gaat CMMI inzetten om organisaties een beter beeld te geven van de status van hun ict-infrastructuur. Ook moet het framework van CMMI de leden en organisaties van Isaca helpen om in te haken op nieuwe ontwikkelingen in de branche.

Isaca is onder meer maker van het Cobit-raamwerk dat is ontwikkeld om de beheersing van it-organisaties te kunnen toetsen en in te richten. De beroepsvereniging, die ook een Nederlandse ten Belgische tak heeft, krijgt door de overname van CMMI de beschikking over diens procesvolwassenheidsmodel. Daarmee kunnen ze organisaties verder helpen bij het verbeteren van de bedrijfsprestaties door de processen door te meten en te verbeteren.

Door de overname van CMMI verbreedt Isaca zijn diensten voor professionals en organisaties. 'We kunnen hen nog meer kennis en diensten bieden om hun ict-omgeving te verbeteren en advies leveren rondom governance, data management, en software- en systeemontwikkeling in verschillende branches', licht het bedrijf toe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-04T11:32:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.