Arvesta investeert honderd miljoen in technologie

Technologische innovatie zit soms in domeinen die je misschien niet meteen zou verwachten. Zo investeert landbouwgroep Arvesta de komende drie jaar honderd miljoen euro in technologische innovatie. Tegelijk zorgt integratie van it-diensten ook voor besparing.

Groep Aveve is bij de consument vooral gekend van de Aveve-tuincentra, al vormt dat maar een beperkt deel van hun omzet. Sinds enkele maanden gaat het Belgische veevoeder-, zaden- en tuincentrumbedrijf als Arvesta door het leven, als overkoepelende merknaam. De groep telt 1900 werknemers

Ook de land- en tuinbouw moderniseert en digitaliseert. ‘Innovatie is de toekomst. Daarom investeren we de komende drie jaar meer dan honderd miljoen euro in een overkoepelende it-infrastructuur, in de modernisering van de productiesites en de ontwikkeling van nog meer landbouwinnovaties’, aldus ceo Eric Lauwers.

Centralisatie

De organisatie reorganiseerde zeven jaar geleden al haar ict-afdeling op groepsniveau en ging op die weg verder. Zo werkte de groep tot voor kort met elf verschillende boekhoudpakketten. 

It, de financiële afdeling, het personeelsbeleid en de aankoopdienst van alle vennootschappen wordt intussen centraal geregeld bij de groep. ‘We spaarden in de afgelopen twee jaar drie miljoen uit door samen in te kopen’, aldus Lauwers.

Drones

Die technologische innovatie situeert zich op diverse gebieden. Zo is de groep voorloper in onder meer tuinbouwautomatisering. Speerpunt hierbij is onder meer een zogenaamd mobiel gotensysteem, waarbij het goot- en bewateringssysteem zich aanpast aan de groei van de planten. 

Verder zijn er onder meer ook apps die de landbouwer moeten ondersteunen. En bij de divisie rond zaden worden bijvoorbeeld drones (zie bovenstaande foto) ingeschakeld voor de zaaigraanselectie. Of hoe dus ook landbouw verder digitaliseert.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-03T10:44:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.