Accenture-directeur Pierre Nanterme overleden

Pierre Nanterme.

Ict-adviesbedrijf Accenture meldt dat ceo en bestuursvoorzitter Pierre Nanterme is overleden. Hij stierf 31 januari 2019 op zestigjarige leeftijd. Op 11 januari 2019 kondigde het bedrijf aan dat Nanterme om gezondheidsredenen aftrad als ceo en bestuursvoorzitter.

Nanterme overleed aan de gevolgen van kanker. Hij werkte ruim 36 jaar voor Accenture. Volgens het bedrijf speelde de Fransman een belangrijke rol in de groei van Accenture. In januari 2011 werd hij chief executive officer (ceo) en in februari 2013 nam hij ook de functie van bestuursvoorzitter op zich.

Tijdens zijn periode als ceo en bestuursvoorzitter transformeerde Nanterme het bedrijf richting nieuwe digitale diensten en groeiden de financiële resultaten. Ook kwamen onder zijn leiding zaken als interne talentontwikkeling en het versterken van de relaties met klanten hoger op de agenda te staan.

Diversiteit

Nanterme was ook een uitgesproken voorstander van inclusie en diversiteit en stelde een ambitieus plan op voor het bereiken van een ‘genderevenwichtige’ beroepsbevolking die tegen het jaar 2025 moet zijn voltooid. De raad van bestuur moet eind 2020 voor minimaal een kwart uit vrouwen bestaan.

De Fransman laat een vrouw en een dochter achter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-04T14:41:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.