VRT wint IRIS Global Customer of the Year award

Awards

Het Vlaamse mediabedrijf VRT wint de Global Customer of the Year Award. Ook de FOD Financiën en integrator Cipal Schaubroeck vielen in de prijzen op het eerste ELAN 2019 event van IRIS Professional Solutions.

De VRT kreeg de award omdat het de digitale transformatie helemaal doorvoert met een langetermijnvisie. Het maakt ook gebruik van zowel de information management als de hybrid technology oplossingen van IRIS. Het is de eerste keer dat deze awards voor it-projecten worden uitgereikt, maar IRIS-ceo Hubert Bro wil er alvast een traditie van maken. Ook het ELAN-event wordt een jaarlijkse bijeenkomst voor klanten en partners van de organisatie. Er daagden ruim 160 toehoorders op in het Zaventemse Quartier Papier.

Integrator Cipal Schaubroeck kreeg de prijs Project of the Year voor het gebruik van de IBM storage en back-uptoepassingen via IRIS Hybrid Technology Solutions. En de FOD Financiën kaapte dezelfde prijs weg in de categorie Information Management Solutions voor het project Fisconetplus. De 22.000 ambtenaren krijgen daardoor toegang tot alle taxteksten, ‘een digitale bijbel’. Dat gebeurt voor het eerst ook in een public cloudomgeving. De FOD Financiën denkt er ook aan om artificiële intelligentie in te zetten om op basis van eerdere cases na te gaan of het zin heeft om fiscale wantoestanden aan te klagen voor de rechtbank.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-22T08:15:00.000Z Luc Blyaert


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.