EU-voorzitter Finland houdt groot ict-congres

innovatie

Finland vervult (tot en met het einde van dit jaar) het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Een van de activiteiten die het land organiseert is een tweedaags congres over ict en digitalisering in september met veel aandacht voor innovatie en r&d.

Finland wil gedurende het voorzitterschap, dat 1 juli jl inging, aandacht schenken aan innovatie, onderzoek en productontwikkeling en de manier waarop de EU dit financieel ondersteunt. Het land heeft daarbij vier thema's uitgekozen die in het komend halfjaar middels activiteiten van diverse kanten worden belicht: digitalisering, energie/batterijen, zorg en de circulaire economie.

Op het vlak van digitalisering vindt op 19 en 20 september de 'Digital Excellence Forum@ ICT Proposers Day 2019' plaats, gehouden op het beurscomplex Messukeskus in Helsinki. Mede-organisator Business Finland verwacht zo'n drieduizend afgevaardigden vanuit de ict-industrie te trekken.

Horizon 2020

Volgens Business Finland staat het congres in het teken van de digitale transformatie en de gevolgen voor de industrie en de samenleving. Daarnaast zal de afronding van het EU-innovatieprogramma Horizon 2020 op de agenda komen. Hoewel een groot deel van het budget al is toegewezen aan allerlei r&d-projecten is er nog zo'n 13,5 miljard euro voor het jaar 2020 beschikbaar, met name voor projecten die zich richten op de aanpak van de klimaatverandering. Ook zal worden stilgestaan bij het nieuwe Horizon Europe-programma dat in 2021 van start gaat.

Verder presenteert Finland zich met een stand waar digitale vernieuwingen en kennisuitwisseling centraal staan. Bedrijven kunnen testen hoe ze hun concurrentiekracht kunnen versterken door middel van de inzet van ict. Ook worden er bezoeken aan r&d-instellingen georganiseerd.

Congres

Het 'Digital Excellence Forum@ICT Proposers Day' wordt georganiseerd door de Europese Commissie in samenwerking met Business Finland, het Finse ministerie van economie en werkgelegenheid, het Finse innovatiefonds Sitra en het VTT Technical Research Centre of Finland. Toegang is gratis; voorinschrijving is vereist.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-08T11:50:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.