Met nieuwe technologie veel hogere winst

Groei uitbreiding

Organisaties die nieuwe technologieën gebruiken als kunstmatige intelligentie (ki) en machine learning halen 80 procent hogere jaarwinsten dan bedrijven die alles nog bij het oude laten. Zo blijkt uit onderzoek door de Enterprise Strategy Group in opdracht van Oracle en gepresenteerd op de eerste dag van Oracle OpenWorld 2020 te Londen. De studie is verricht in de sectoren Finance en Industrie.

Het onderzoek, beschikbaar onder de naam ‘Emerging Technologies: The competitive edge for finance and operations’, is gehouden onder zevenhonderd bestuurders in Finance en Industrie verdeeld over dertien landen. Gebleken is dat de opkomende technologieën (kunstmatige intelligentie, blockchain, internet-of-things, digitale assistenten en machine learning, geen toverwoorden meer zijn, maar volop worden toegepast.

In de financiële sector zorgen ki en digitale assistenten voor grotere voordelen dan verwacht. Gemiddeld is het aantal fouten met 37 procent afgenomen; 72 procent van de bedrijven snapt weten hoe het bedrijf ervoor staat dankzij ki, en 83 procent van de bestuurders verwacht dat binnen vijf jaar KI ervoor zorgt dat financiële afsluitingen volledig geautomatiseerd zullen zijn. Digitale assistenten verhogen de productiviteit met 36 procent en versnellen analyses met 38 procent.

Probeerfase voorbij

"Wij pleiten voor een holistische aanpak"

Binnen industriële ketens komen de voordelen vooral via ki, iot en blockchain. Dankzij kunstmatige intelligentie is het mogelijk de complete orderafhandeling met 6,7 werkdagen te verkorten. Het gebruik van iot-data binnen een leveringsketen vermindert het aantal fouten met 26 procent. Ki zorgt ervoor dat het 30 procent minder vaak voorkomt dat een product niet voorradig is; bovendien vermindert het stilvallen van de productie met 26 procent.

87 procent van de organisaties die blockchain gebruiken, halen veel beter roi-resultaten dan verwacht. En 68 procent ziet een sleutelrol weggelegd voor meer intelligentie in de productieketens om ze te verfijnen.

Gebleken is dat de meerderheid van organisaties de voorkeur geeft aan ingebouwde technologieën (in bijvoorbeeld een database) boven het zelf bouwen van oplossingen. SaaS-applicaties zijn dan ook de beste mogelijkheid om nieuwe technologieën te gebruiken, vindt 91 procent.

'Deze studie laat zien dat opkomende technologieën de probeerfase voorbij zijn en bewegen naar breed gedragen adoptie,' zegt John McKnight, EVP en Research and Analyst Services van de Enterprise Strategy Group. 'We zien dat de verschillende technologieën elkaar versterken bij het behalen van betere resultaten. Daarom pleiten wij voor een holistische aanpak.'

Oracle OpenWorld Europe vindt deze week plaats in Londen. Computable is daar aanwezig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-12T16:36:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.