Servicenow neemt tak van App4Mation over

Overname

De Amerikaanse it-leverancier Servicenow neemt een deel van de bedrijfsactiviteiten van App4Mation over. Dat Utrechtse bedrijf ontwikkelt en implementeert Servicenow-applicaties gericht op (verticale) markten. De productfamilie voor facilitaire bedrijven, 4Facility genaamd, komt nu in handen van Servicenow. De overname wordt het tweede kwartaal van dit jaar afgerond.

Het Nederlandse App4Mation ontwikkelt Servicenow-applicaties voor specifieke (verticale) markten. De productfamilie 4Facility bestaat uit applicaties die bedrijven helpen hun facilitaire behoeften efficiënter te beheren, wat tijd en middelen bespaart. De apps moeten de inzet van apparaten, zoals smartphones en tablets, op de werkvloer bevorderen. De nieuwe tak zet daarbij in op de mogelijkheden van het internet of things (iot).

Deze 4Facility-tak wordt nu overgenomen door Servicenow. Die Amerikaanse organisatie levert oplossingen om de it, personeelszaken, security en cms van bedrijven te verbeteren. Het combineert 4Facility met zijn eigen workflow- en mobiele mogelijkheden en vormt hiermee basis voor een nieuw product: Workplace Service Delivery. Het product, dat in het derde kwartaal van 2020 beschikbaar moet zijn voor een aantal klanten, helpt organisaties om prioriteit te stellen in hun dienstverlening op basis van veranderende zakelijke eisen.

Dit product is bedoeld om organisaties te helpen om stapsgewijs de overstap naar werken op kantoor te maken. Zo kunnen medewerkers bureaus, kantoren en parkeerplaatsen reserveren om hiermee de opgelegde fysieke afstandsmaatregelen te waarborgen.

App4mation

Naast 4Facility beschikt App4mation over 4Industry. Dit portfolio helpt werknemers in industriële omgevingen om de voordelen van digitalisering op een gebruiksvriendelijke manier te benutten. Een voorbeeld hiervan is de uitrol van een app die onderhoudstechnici van Heineken Brouwerijen helpt bij het bijhouden en voorspellen van onderhoud aan machines.

App4Mation is een zusterbedrijf van Plat4mation. Dat is een Servicenow-partner voor de verkoop (sales), dienstverlening (services) en productontwikkeling (technology). Daarnaast is het geautoriseerd als trainingspartner. Het Nederlandse bedrijf, opgericht in 2013, beschikt over kantoren in Utrecht, België (Mechelen, 2016), Duitsland (Frankfurt, 2018), de VS (Boston, 2018) en een ontwikkelcentrum in India (Bangalore, 2019). Beide bedrijven hebben ruim tweehonderd man in dienst, waarvan de helft in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-06T10:06:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.