Duits trio versnelt digitalisering in Nederland

Digitalisering logistiek smart logistics

De drie Duitse techreuzen SAP, Siemens en T-Systems helpen de Nederlandse industrie met de verdere digitalisering en verduurzaming. De samenwerking volgt uit het Duits-Nederlands innovatiepact. Het trio richt zich op smart industry (Industrie 4.0), energietransitie en innovatie. De samenwerking moet ook leiden tot oplossingen waar nieuwe standaarden uit voortkomen.

Dit bleek vandaag tijdens het kick-off-event Together for Industry 4.0. Met Duitse hulp moet de Nederlandse industrie efficiënt en duurzaam worden. Volgens de drie techbedrijven blijft de grote omslag in Nederland vooralsnog uit. Grote transformatieprojecten duren langer, zijn duurder dan verwacht en leveren niet de beoogde waarde op, zo luidt de kritiek. 

SAP, Siemens en T-Systems denken de time-to-market te kunnen versnellen. Meer productiviteit, flexibiliteit en duurzaamheid kunnen het concurrentievermogen van Nederlandse bedrijven versterken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van datgene wat er in de Duitse thuismarkt al is gedaan op het gebied van industrie 4.0. Volgens Dirk de Bilde, ceo Siemens Nederland, gaat het transformatieproces in Nederland te langzaam. Andere hoog innovatieve landen anticiperen eerder op de snel veranderende markt. 

De drie Duitse ondernemingen zien de behoefte aan smart factory-oplossingen toenemen. Ook vraagt de markt om meer transparantie van productieprocessen en logistieke ketens. Met het volwassen worden van de technologische componenten van Industrie 4.0, zoals industriële iot, 5G-campus-netwerken, ai en machine learning, en zowel edge als de cloud, kunnen bedrijven meerwaarde halen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-06T11:40:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.