80 miljoen voor hotelbeheersoftware OTA Insight

Investering groei euro

Het van oorsprong Vlaamse OTA Insight, dat momenteel in Londen gevestigd is, heeft tachtig miljoen dollar opgehaald via een Series B-kapitaalronde. Achter de investering zit Spectrum Equity. Dit meldt dagblad De Tijd. OTA Insight gaat het kapitaal inzetten voor het verder commercialiseren van zijn beheersoftware voor hotels.

Volgens De Tijd levert OTA Insight data aan meer dan 55.000 hotels over de hele wereld, met klanten als Hilton en NH. De software stelt hoteluitbaters in staat hun zaak online beter profileren. Het bedrijf werd in 2012 opgericht door Vlamingen Adriaan Coppens, Gino Engels en Matthias Geeroms. Een algoritme geeft hotels inzicht in hun concurrentiepositie in online-boekingtools en helpt bij het bepalen van de juiste kamerprijs.

OTA Insight heeft een jaaromzet van bijna vijftig miljoen euro. In 2017 haalde het bedrijf twintig miljoen dollar op, daar komt nu dus nog eens tachtig miljoen bovenop. Het kapitaal wordt beschikbaar gesteld door investeerder Spectrum Equity, dat zich focust op software in transformationele databedrijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-19T11:58:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.