HaskoningDHV deelt beheertool en datatrucs op Github

data science business intelligence

Advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV deelt SAM (Smart Asset Management) met de open-source-gemeenschap. SAM is een in Python ontwikkeld softwarepakket dat al jaren intern wordt gebruikt. De stap om de software op Github en de documentatie te delen past in de digitale transformatie waarin het bedrijf uit Amersfoort software deelt met klanten, studenten en concurrenten. Dat moet de samenwerking verbeteren en een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

De SAM-software bestaat onder meer uit tools om tijdreeksgegevens te verwerken en wordt gebruikt door datawetenschappers, data-engineers en data-analisten. Het bevat allerlei functies voor het laden van gegevens, voorverwerking, validatie, visualisatie en het bouwen van functies.

De software bevat ook machine learning-modellen voor prognoses en detectie van afwijkingen. Volgens de makers helpt SAM gebruikers om eenvoudig modellen te maken die meerdere stappen vooruit voorspellen of om waarden te voorspellen, die kunnen worden gebruikt voor detectie van afwijkingen.

Machine Learning

Het delen van de software-documentatie van SAM en het delen van code via een eigen Github-pagina zijn een nieuwe stap binnen de digitale transformatie van het ingenieursbureau. In een video (onderaan artikel) licht datawetenschapper Ruben Peters het initiatief toe.

Het bedrijf zegt SAM ‘opensource en voor iedereen beschikbaar te maken’, omdat ze daardoor effectiever kunnen samenwerken en hun ervaring met tijdreeksanalyse willen delen met de opensource-gemeenschap. ‘Ook werken we aan ons Machine Learning as a Service (MLaaS)-platform, waarmee het eenvoudig wordt om meerdere modellen die met SAM zijn gemaakt, te implementeren.’

Belangstellenden die meer willen weten over de details van het SAM-pakket kunnen 21 oktober 2022 een bijeenkomst bijwonen op het kantoor van Royal HoskoningDHV in Amersfoort.

Royal HaskoningDHV deelt SAM via Github

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-01T12:00:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.