Franse Prodware lijft Westpole Benelux in

Het Franse Prodware neemt Westpole Benelux over, leverancier van it-diensten en hybride oplossingen voor digitale transformatie. De vestigingen in Vilvoorde, Mont-Saint-Guibert en Windhof (Luxemburg) waar ongeveer driehonderd mensen werken, blijven in mate zelfstandig. Ze behouden ook hun eigen management.

Westpole Benelux dat zo’n veertig miljoen omzet per jaar draait, blijft onder deze naam actief. De verkoopteams gaan samenwerken om hun klanten de oplossingen van beide bedrijven aan te bieden.

Volgens Alain Conrard, topman van Prodware Group, zijn beide bedrijven sterk complementair. Motief voor de overname is groei. Vooral op het vlak van cybersecurity, cloud en compliance betekent Westpole een mooie aanvulling. Verder heeft het bedrijf uit Vilvoorde veel klanten in de publieke sector, bij Europese instellingen en in de banksector. Via Westpole kan Prodware ook uitbreiden naar Italië waar het overgenomen bedrijf nog de afdeling International Organisations in Brebbia heeft om internationale klanten in Italië te bedienen (kortgeleden stootte Westpole de andere Italiaanse activiteiten af aan Cegeka).

Westpole heeft als technologiepartners onder meer IBM, Lenovo, Microsoft, Commvault, Cloudian, I.R.I.S, Huawei en VMware. Het bedrijf was voorheen deel van de I.R.I.S. Group, dat op zijn beurt deel uitmaakte van Canon. Prodware is een Franse groep, met zo’n 1400 medewerkers in  dertien landen, waarvan een dertigtal medewerkers in kantoren te Waterloo en Kontich. Het bedrijf is gericht op digitale transformatie, met name de implementatie van erp- en crm-oplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-14T12:29:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.