SAP koopt ai-assistent voor ict-architecten LeanIX

ICT Architectuur

Softwarereus SAP lijft LeanIX in. Met die leverancier van een eigen platform voor het beheer van zakelijke ict-architecturen aan boord verwacht SAP klanten beter te ondersteunen bij procesoptimalisaties waarin ai-oplossingen een grote rol spelen.

Het overgenomen bedrijf uit Bonn levert onder de merknaam Continuous Transformation Platform een platform voor doorlopende bedrijfs- en ict-transformaties. Dat bestaat uit saas-oplossingen die ict-architecten, it-assetmanagers en devops-teams ondersteunen. Bijvoorbeeld om controle en overzicht te houden op hun ict-architectuur en hun saas- en microservices-landschap.

SAP en LeanIX hebben innige banden. Zo is het overgenomen bedrijf tien jaar strategisch partner van de grootmacht uit Walldorf. LeanIX is betrokken bij het Rise with SAP-programma waarin bedrijven geholpen worden bij de transformatie en optimalisatie van hun ict-infrastructuur naar een cloud-omgeving.

Ai-assistent

LeanIX bedient ongeveer duizend klanten, waaronder Adidas, Bosch en Volkswagen. Het platform stelt deze bedrijven in staat hun ict-architectuur en toepassingen te visualiseren en zo een beeld te krijgen welke onderdelen verouderd raken. Ook moet het de toekomstige ict-architectuur van een bedrijf schetsen. LeanIX heeft onlangs een ai-assistent gelanceerd die werkt als aanbevelingsmachine voor it-architectuurtransformaties die in de toekomst liggen.

SAP verwacht de overname in het derde kwartaal van 2023 af te ronden. Eerst buigen de mededingingsautoriteiten zich nog over de aankoop.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-07T17:14:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.