Zeven ontwikkelingen in samenwerkingstechnologie

Technologie ontwikkeling ict voorspelling

Polycom, actief met video-, spraak- en contentoplossingen, werpt een blik op de toekomst. Het bedrijf komt met zeven voorspellingen met betrekking tot samenwerkingstechnologieën en de werkplek van de toekomst. Vooral het werken vanuit verschillende plekken komt veel terug in de ontwikkelingen die Polycom heeft geconstateerd.

1. Millennials vormen de Workplace of the Future

Millennials zijn het meest actief en betrokken door sociale netwerken en gebruiken technologie vaker dan andere generaties. Vaak wordt de functie gebruikt om in contact te blijven met familie, vrienden en collega’s. 78 procent van de millennials dat toegang tot zijn favoriete technologie hem meer productief maakt op het werk, blijkt uit een recente studie in opdracht van Polycom. Millenials zijn van nature gewend aan samenwerken en aan het gebruik van video voor zowel communicatie als educatie. Polycom voorspelt dat millennials in 2016 meer invloed krijgen op het vormgeven van kantoren en werkruimten. De Workplace of the Future zorgt ervoor dat millennials en bestaand personeel samen komen.

2. Mobiliteit draait om de samenwerking van devices

De Workplace of the Future betekent dat werknemers werken waar en wanneer ze willen. Het is gericht op het werken vanuit elke locatie, op elk tijdstip, vanaf elk device met dezelfde productiviteit als op kantoor. Samenwerking gaat vooral om naadloze integratie tussen verschillende devices en locaties. In 2016 komt er een grotere focus op hoe devices met elkaar samenwerken om een geïntegreerde samenwerkingservaring te leveren. De mogelijkheid om voortdurend en eenvoudig verbinding te maken tussen mobiele devices, persoonlijke systemen en systemen voor groepssamenwerking met dezelfde voice-, content- en video-ervaringen, garandeert productiviteit voor werknemers. 

3. Webtechnologieën groeien, maar interoperabiliteit blijft een uitdaging

WebRTC groeit als een mogelijke technische optie voor het samenwerken via webbrowser. Dit zal video-interacties met klanten vereenvoudigen, maar zich later ook uitbreiden naar zakelijke samenwerking. WebRTC maakt browser-to-browser-videoverbinding mogelijk zonder plug-ins of extra technologieën te hoeven installeren. Ondanks grote interesse duurt het door gebrek aan standaardisatie en browserondersteuning nog even voordat WebRTC op grote schaal in gebruik wordt genomen. WebRTC zal meer eindgebruikers kennis laten maken met videocommunicatie, maar niet op hetzelfde niveau als de audio-, content-sharing- en videokwaliteit van zakelijke visuele samenwerkingssystemen.

4. Kantoren veranderen om nieuwe werkwijzen te ondersteunen

Doordat werknemers overal vandaan werken is visuele samenwerking niet langer beperkt tot de vergaderruimte of het bureau, Het breidt zich door het bedrijf heen uit en naar virtuele ruimten buiten het kantoor. In 2016 komt er een focus op het faciliteren van verschillende soorten werkruimten, met een uitbreiding van het aantal vergaderruimten en meer vraag naar center-of-the-room-samenwerkingsoplossingen.

5. De waarde van de cloud gaat verder dan samenwerkingsverbindingen

De cloud verandert de manier waarop bedrijven diensten aanschaffen en gebruiken, en stimuleert nieuwe gebruiksmodellen. De cloud maakt toegang tot samenwerkingsdiensten laagdrempeliger, waardoor ook kleine bedrijven door schaalvergroting op gelijke voet kunnen komen met hun grotere concurrenten. De opkomende samenwerkingsoplossingen zullen echter pas in de loop van 2016 echt deuren openen, en de productiviteit en interactiviteit van elk bedrijf vergroten. Diensten als analytics, diagnostics, vertalingen en natural language processing zullen een grote rol spelen bij het verbeteren van de gebruikerservaring en geven de consument belangrijke gebruiksgegevens en tools om effectiever aan de slag te kunnen.

6. Werken in verschillende tijdzones dankzij het collectief geheugen

2016 wordt het jaar van video content capture. Polycom verwacht dat meer bedrijven een ‘follow-the-sun’-strategie hanteren en daarom zullen werken in verschillende tijdzones. Dit legt meer nadruk op het collectief geheugen zal het gebruik van oplossingen stimuleren, waarmee gebruikers enerzijds naadloos en eenvoudig video-, audio- en contentsamenwerking vastleggen, en anderzijds het materiaal overal en altijd kunnen terugkijken en analyseren. ‘Bedrijven die dit collectief geheugen faciliteren, zijn niet alleen beter in staat om belangrijk intellectueel eigendom te behouden, maar maximaliseren ook productiviteit, creativiteit en educatie’, aldus Polycom.

7. Wat jij ziet, zien wij allemaal

Samenwerking vanaf verschillende locaties en devices is verbeter. De reden hiervan is de huidige, kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor audio, video en het delen van content. De oplossingen waarmee gebruikerscontent automatisch, eenvoudig en intuïtief delen, zullen de productiviteit in 2016 pas echt verhogen. Het realtime delen van presentaties, documenten en resultaten is fundamenteel voor samenwerking. In het verleden was het een uitdaging om dit consistent en betrouwbaar te doen, dankzij nieuwe technologieën weten gebruikers dat hun content accuraat en duidelijk aan collega’s getoond wordt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-08T11:20:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.