VMware ontslaat 800 medewerkers

Dit artikel delen:
Ontslag afscheid opstappen

Virtualisatie-reus VMware gaat reorganiseren. Hiervoor worden achthonderd werknemers ontslagen. Dit gaat VMware tussen 55 miljoen en 65 miljoen dollar kosten. Deze reorganisatie moet een kostenbesparing realiseren. Dit geld wil het bedrijf investeren in techniek, ondersteuning en middelen om het productaanbod te verbreden. Dat maakt VMware bekend in het kwartaalbericht over afgelopen kwartaal.

Naast de reorganisatie, waarbij achthonderd medewerkers worden ontslagen, maakt VMware bekend dat de huidige cfo, coo en vice president Jonathan Chadwick het bedrijf verlaat. Zane Rowe gaat per 1 maart 2016 aan de slag als cfo en vp van VMware. Rowe was hiervoor cfo bij EMC en heeft eerder gewerkt voor onder meer Apple, United Airlines en Continental Airlines.

VMware heeft in het vierde kwartaal van 2015 een omzet van 1,87 miljard dollar geboekt. Dat is 10 procent hoger ten opzichte van het jaar daarvoor. Over het afgelopen jaar  heeft het virtualisatiebedrijf een omzet van 6,57 miljard dollar gerealiseerd. Dat is een stijging van 9 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

De reorganisatie word volgens ingewijden toegeschreven aan de overname van EMC door Dell. VMware is namelijk onderdeel van EMC en dus ook nauw betrokken bij de overname.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-01-27T10:04:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.