Start-up Poxyz Labs overtuigt de wereld

Poxyz Labs, een start-up uit Mariakerke, ontwikkelde met Pozyx een systeem voor indoorpositionering met een ongeziene nauwkeurigheid. Het bedrijf overtuigde ondertussen Apple, FedEx en Caterpillar om deze oplossing aan te kopen.

'Huidige technologieën zoals gps, Wi-Fi en bluetooth kunnen de positie enkel bepalen tot op enkele meters', zegt Samuel Van de Velde, de zaakvoerder van de start-up. 'Met ons systeem gaan we tot een nauwkeurigheid van tien centimeter door gebruik te maken van de draadloze ultra-wideband technologie en state-of-the-art algoritmes. Door de grote nauwkeurigheid van het systeem worden veel nieuwe toepassingen mogelijk voor drones, robotten, virtual reality of voor het internet-of-things (IoT).'

Voorbeelden van mogelijke toepassingen zijn het volgen en sturen van robots of drones, wat nu niet mogelijk is binnenhuis, het volgen van voetbalspelers om zo data te genereren voor matchanalyse, het volgen van werknemers, gereedschap en voertuigen in magazijnen en het volgen van mensen die een virtual reality bril op hebben, om zo te vermijden dat ze tegen een muur lopen.

Het nodige kapitaal werd door een Kickstarter-campagne opgehaald en op minder dan een jaar tijd werden er meer dan tweeduizend toestellen verkocht. Op korte termijn wil het bedrijf het team versterken. Tegen het eind van het jaar willen ze het personeelsaantal verdubbelen. Ook Colruyt en Decathlon testen Pozyx ondertussen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-05-10T09:30:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.