Dimension Data voorziet overheidscloud van UC

Dimension Data gaat de lokale, regionale, en federale overheidsinstellingen voorzien van unified communication & collaboration services in de overheidscloud (G-Cloud). De overheidsdiensten kiezen zelf welke diensten ze al dan niet gebruiken en worden per verbruik afgerekend. De waarde van het raamcontract wordt geschat op tien miljoen euro. Het contract loopt over een periode van vijf jaar en kan verlengd worden tot zeven jaar.

Met de G-Cloud willen Belgische overheidsdiensten en -instellingen samen hun ict-beheer beter en kostenefficiënter uitbouwen. De nadruk ligt op cloud- en klassieke ict-diensten. Voor de G-Cloud unified communication & collaboration-diensten (ucc) viel de keuze op Dimension Data. Het betreft de volgende diensten: voice, presence, e-mail, instant messaging, video & conferencing, contact center, document management en mobile device management.

De diensten worden aangeboden volgens een vraaggedreven model waarbij de klant enkel betaalt voor zijn reële verbruik. Administratief werd de opdracht toegewezen op basis van een overheidsopdracht met opdrachtencentrale. Binnen dit raamcontract kunnen andere overheidsinstellingen in functie van hun reële behoefte gebruik maken van deze G-Cloud ucc-diensten, zonder de zware administratieve last van een eigen marktbevraging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-03T09:02:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.