Cisco test videoconferentie bij Bpost bank

Bpost bank start een branch video banking-testproject. Via technologie van Cisco kunnen klanten van de bank een videoconferentie starten met een hypothecaire kredieten-specialist. Gedurende zes maanden wordt het project getest in zeven postkantoren.

Bij ‘branch video banking’ wordt een videoconferentie opgestart tussen de klant in een postkantoor en een specialist hypothecaire kredieten, die zich in het Brusselse hoofdkantoor van Bpost bank bevindt. De specialist kan advies geven, aanvragen behandelen en leningen verkopen. De videodienst draait op de ‘Remote Expert for Retail Banking’-oplossing van technologiefabrikant Cisco.

De bank is een testproject gestart in zeven postkantoren: Brussel De Brouckère, Brussel Sint-Gillis, Waterloo, Willebroek, Vilvoorde, Maasmechelen en Jumet. Na een periode van zes maanden wordt het project geëvalueerd en kan video banking landelijk worden uitgerold bij postkantoren. Het betreft dan ook kantoren waar nu nog geen hypothecaire kredieten worden aangeboden.

Bpost bank is naar eigen zeggen de eerste bank in België die branch video banking test. In het Verenigd Koninkrijk werd dit concept al twee jaar geleden geïntroduceerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-19T11:08:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.