Shell verlengt datacentercontract T-Systems

Olieconcern Shell verlengt zijn contract met ict-dienstverlener T-Systems. De overeenkomst zou in 2018 aflopen, maar is met vier jaar verlengd. De dochteronderneming van Deutsche Telekom blijft tot 2022 aan Shell verbonden voor wereldwijde rekencentrumdiensten.

Shell maakt daarbij gebruik van T-Systems' model voor hosting- en opslagdiensten en wil dit op grotere schaal gaan uitrollen. Het gaat onder meer om SAP-diensten via cloud computing. 

Het huidige contract met T-Systems, dat startte in 2008 en zou in 2018 aflopen maar is nu dus voortijdig met vier jaar verlengd. Shell is met name tevreden over de flexibele diensten die het bij T-Systems kan afnemen. Er zijn bij T-Systems zo'n 1400 man betrokken bij het in de lucht houden van de it-infrastructuur van Shell. De waarde van het contract werd niet bekendgemaakt. Bij eerdere verlengingen ging het om een bedrag van rond de miljard euro. 

Drie jaar na het eerste contract uit 2008 leek de dienstverlener zich verslikt te hebben in de mega-uitbesteding van ict-werk door Shell. De Duitse zakenkrant Handelsblatt meldde toen op basis van analisten dat de ict-dochter van Deutsche Telekom te weinig ervaren zou zijn om een klus van het internationale kaliber van een opdrachtgever als Shell probleemloos uit te voeren. T-Systems erkende destijds (2011) dat er sprake is geweest van 'enkele escalaties', maar het ging volgens de woordvoerder om kinderziektes die vaker voorkomen bij de overstap naar een andere ict-leverancier.

Tien jaar verlenging

Het olieconcern verlengde in 2012 het contract uit 2008 met maar liefst tien jaar. T-systems kwam in 2008 samen met EDS en AT&T aan boord als ict-partners van Shell


x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-16T16:27:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.