Frank Slootman stopt als CEO bij ServiceNow

Dit artikel delen:

De Nederlandse topman van ServiceNow, Frank Slootman, stopt op 3 april 2017. Dan wordt zijn rol als president en chief executive officer (ceo) overgenomen door John Donahoe, ex-topman van veilingsite eBay en de huidige chairman van digitaal betaalbedrijf Paypal. Slootman blijft wel aan als chairman van de Amerikaanse aanbieder van servicemanagementoplossingen in de cloud.

Slootman heeft de afgelopen zes jaar leiding gegeven aan ServiceNow. Hij vindt dat de volgende groeifase, waarbij het bedrijf niet alleen de it-manager ondersteunt maar ook toegevoegde waarde wil bieden aan directies op het gebied van digitale vraagstukken, geleid moet worden door een verse topman.

Zijn opvolger Donahoe heeft ruime ervaring met het opschalen van een bedrijf. Onder zijn leiding verdubbelde de omzet bij eBay tot achttien miljard dollar. Later werd hij chairman van het eBay-onderdeel Paypal. Voordat hij in 2005 bij de veilingsite kwam werken, was hij twintig jaar werkzaam bij advieskantoor Bain & Company; zijn laatste functie was die van ceo.

Slootman studeerde in 1984 af aan de Erasmus Universiteit, waarna hij de grote oversteek maakte, om te werken bij onder meer Compuware en Borland Software. In 1995 kwam hij voor drie jaar terug naar Nederland, als manager van Uniface. In 1997 vertrok hij weer naar de VS waar hij topman werd van de in 2009 door EMC overgenomen backupspecialist Data Domain.

ServiceNow behaalde in het boekjaar 2016 een omzet van 1,39 miljard dollar. Dat is een stijging van 38 procent vergeleken met 2015 (omzet: 1 miljard dollar). Wel noteerde het softwarebedrijf opnieuw rode cijfers: 451,8 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-27T18:36:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.