Avedon Capital neemt Visionsconnected en Viju over

Deal handen schudden overname

Avedon Capital Partners neemt het Amsterdamse Visionsconnected en het Noorse Viju over. De investeerder wil de twee bedrijven samenvoegen om een wereldwijde speler in de markt van audiovisuele, videoconferencing- en samenwerkingsoplossingen te creëren. Het fusiebedrijf, waarvan de naam begin 2018 bekend wordt gemaakt, heeft een gezamenlijke omzet van ruim 115 miljoen euro en telt zo'n 360 man.

Het gecombineerde bedrijf bedient momenteel bedrijven en overheidsinstellingen in ruim honderd landen. Het heeft een hoofdkantoor in Amsterdam en blijft zijn klanten bedienen vanuit diverse vestigingen in Europa, de Verenigde Staten en Singapore.

Odd Sverre Østlie, de voormalige algemeen directeur van Viju, wordt de chief executive officer (ceo) van de nieuwe bedrijfscombinatie. Zijn taak is om een ambitieuze groeistrategie uit te voeren. Deze voorziet zowel in organische groei als selectieve overnames.

Raymond Alves, de oprichter/algemeen directeur van Visionsconnected, zal als cso (chief solutions officer) leidinggeven aan de ontwikkeling van oplossingen en diensten van het bedrijf.

Gefragmenteerd

Aveond Capital Partners is de in 2011 afgesplitste investeringstak van NIBC Bank. De investeerder participeert in onder andere verzekeringssoftwarebedrijf CCS en de WCC Group (een aanbieder van vergelijkingssoftware). 

Emily Jeffries-Boezeman, investment manager bij Avedon, zegt dat de investeerder al geruime tijd de audiovisuele en videoconferencing-markt volgt. 'We zien kansen liggen om een wereldwijde specialist in visuele communicatie en samenwerking in het leven te roepen in deze dynamische, maar gefragmenteerde markt. Deze markt maakt een flinke groei door als gevolg van de vraag naar hoogwaardige video- en samenwerkingstechnologieën die op wereldwijde schaal worden aangeboden op basis van een ‘as-a-service’-model. De combinatie Viju en Visionsconnected vormt een stevige basis om deze markt te ontginnen.'

Daar waar Visionsconnected videoconferencing-diensten op de achtergrond regelt en integreert met werkplekomgevingen, is Viju gespecialiseerd in het laten werken van samenwerkingsoplossingen in vergaderruimtes en bestuurskamers. Beide bedrijven werken samen met fabrikanten als Cisco, Microsoft en Polycom.

Bedrijven

Het in 2007 opgerichte Visionsconnected biedt videoconferencing-diensten aan klanten in ruim 120 landen. Het bedrijf uit Amsterdam telt zo'n tachtig medewerkers en heeft een omzet van circa vijftien miljoen euro. Naast het management was Sping Ventures een van de aandeelhouders.

Viju heeft een omzet van zo'n honderd miljoen euro. Er werken 280 man bij het bedrijf uit Stavanger. Het product- en dienstenaanbod van Viju omvat videoconferencing, audiovisuele integratie en unified communications & collaboration (uc&c). De nieuwe eigenaar Avedon Capital neemt de aandelen over van meerderheidsaandeelhouder Progressus Private Equity.

Lees ook: Oprichter Visionsconnected gaat weer op avontuur

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-14T10:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.