Plantronics telt 2 miljard neer voor Polycom

Headset-pionier koopt fabrikant van oer-versie vergadertelefoon (driepoot)

Leverancier van unified communications-oplossingen Plantronics neemt voor twee miljard dollar branchegenoot Polycom over. Door die overname breidt Plantronics zijn aanbod uit met een reeks aan producten en diensten voor zakelijke communicatie, zoals oplossingen voor communicatie via spraak en video, videovergaderen en oplossingen die het samenwerken moeten verbeteren.

"Aandeelhouders van Polycom krijgen ongeveer 16 procent van het gecombineerde bedrijf in handen."

De overnamesom van twee miljard dollar wordt voldaan in aandelen en contanten. Het bedrag bestaat uit het aflossen van een netto-schuld van naar schatting 690 miljoen dollar, 948 miljoen in contanten en 6352 miljoen aandelen Plantronics, ter waarde van 362 miljoen dollar. Aandeelhouders van Polycom krijgen ongeveer 16 procent van het gecombineerde bedrijf in handen. De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2018 afgerond.

Volgens Plantronics-ceo Joe Burton ontstaat door de overname een uitgebreid aanbod van video-, audio- en samenwerking-tools en -diensten en wordt het verkoopkanaal fors uitgebreid. Daardoor komt Plantronics volgens Burton in een ideale positie om te voldoen aan nieuwe eisen die bedrijven stellen aan samenwerking. Er wordt onder meer ingespeeld op het delen van bedrijfsinformatie en het verrijken van systemen door intelligente toepassingen.

Polycom kondigde in september 2017 een serie nieuwe producten aan. Dat gaat onder meer om een nieuwe versie van zijn vergadertelefoon. De laatste versie van die driepoot, die in 2017 zijn 25-jarige jubileum vierde, beschikt over hd-camera's en integreert in de kalender en mailsystemen van Microsoft.

Plantronics

De verkoop van headsets is voor Plantronics nog altijd één van de belangrijkste pijlers voor de omzet van het bedrijf. Daarnaast zet het bedrijf in op beheersoftware voor de unified-communications apparatuur. Klanten kunnen met die beheersoftware bijvoorbeeld allerlei metadata over het gebruik van headsets en ip-telefonie analyseren. Een derde tak van het bedrijf richt zich op het beheer van de akoestiek en geluid binnen kantoorpanden.

Plantronics opende in april 2017 een Europees kantoor in Hoofddorp. Dat gebouw beschikt over een akoestisch systeem waarmee omgevingsgeluiden kunnen worden gefilterd.

Volgens de leverancier is er door open werkruimten en kantoortuinen steeds meer behoefte aan nieuwe technische oplossingen om hinderlijke omgevingsgeluiden uit te filteren. De vestiging is een proeftuin voor de eigen producten.

Headset Neil Armstrong

'That's one small step for a man, one giant leap for mankind'

Replica van de Plantronics-headset van astronaut Neil Armstrong, waarmee hij tijdens de Apollo 11-missie in 1969 vanaf de maan de wereld toesprak. De headset staat in de ontvangstruimte van het  kantoor van Plantronics in Hoofddorp.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-29T11:30:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.