Main Capital neemt Duits Hype Innovation over

Deal handen schudden overname

De Nederlandse investeringsmaatschappij Main Capital heeft een meerderheidsbelang verworven in Hype Innovation, een Duitse aanbieder van ideeën- en innovatiemanagementsoftware. Het bedrijf uit Bonn werd in 2011 opgericht als een spin-off van autofabrikant DaimlerChrysler. Er werken zo'n 120 man bij Hype Innovation.

Met de software kan de kennis van werknemers, klanten en partners worden verbonden. Het bedrijf helpt klanten ideeën te verzamelen en deze om te zetten in concrete business cases. Hype Innovation bedient een internationale klantenkring met grote namen als Airbus, BASF, Bayer, Bombardier, Bosch, Continental, Deutsche Post DHL Group, Fujitsu, Liebherr, Mattel, Munich RE, Nokia, Osram Roche, Saudi Aramco, Siemens, ThyssenKrupp, Toyota, Volvo en Volkswagen.

Volgens Main Capital is deze 'enterprise innovatie-softwaremarkt' snelgroeiend. De groeiende marktdruk om te innoveren leidt tot een stijging in het aantal organisaties dat gebruikt maak van slimme ideeën- en innovatiemanagementoplossingen in de komende jaren, aldus de investeerder.

Met Main Capital als nieuwe eigenaar aan boord wil Hype Innovation internationaliseren en de klanten meer waarde kunnen bieden. Nieuwe, zogeheten strategische add-on acquisities zijn hiervoor een belangrijk instrument. Technologie-investeringsbank Drake Star Partners trad in het verkoopproces op als adviseur van het Duitse bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-09T18:18:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.