Uc-expert Lifesize gaat samen met Serenova

Lifesize en Serenova hebben een fusie aangekondigd. Vereniging van oplossingen van beide Amerikaanse bedrijven helpen organisaties de lappendeken aan toepassingen voor communicatie, contact centers en videosamenwerking te harmoniseren. Lifesize is sterk in videocommunicatie en productiviteitsoplossingen; Serenova is een aanbieder van contact center-as-a-service (ccaas). De nieuwe onderneming heeft wereldwijd ruim tienduizend klanten.

Beleggingsonderneming Marlin Equity Partners, met meer dan 6,7 miljard dollar beheerd kapitaal, financiert de fusie en blijft investeren in de groei van het gecombineerde bedrijf. De investeringen van Marlin versnellen de ontwikkeling van een nieuw uniform cloudplatform dat het nieuwe werken in grootzakelijke organisaties mogelijk maakt. De markt voor unified communications-as-a-service (ucaas) heeft een geschatte omvang van zestig miljard dollar.

Na de fusie zal het nieuwe bedrijf zich richten op de toenemende integratie van technologie voor ucaas en ccaas in contactcenters. De organisatie biedt hiervoor het eigen cloudplatform met oplossingen voor hoge resolutie videosamenwerking (hd en 4K) en contactcenter-oplossingen gericht op grootzakelijke klanten.

Holistisch uc-platform

Oprichter en baas Craig Malloy van Lifesize wordt de topman van het nieuwe bedrijf. Zijn tegenhanger, John Lynch van Serenova, krijgt de rol van 'senior vice president sales', inclusief de verantwoordelijkheid voor strategische global accounts. Beiden spreken van een goede synergie tussen de oplossingen van de twee softwarebedrijven; zij schatten in dat organisaties die de nieuwe producten gaan gebruiken op een andere manier gaan communiceren; in- en extern.

Marlin Equity Partners, dat onlangs Serenova’s overname van het ProScheduler-platform van Loxysoft begeleidde, zal een sleutelrol spelen in de bedrijfsstrategie van de nieuwe organisatie om een holistisch unified communications-portfolio te creëren door acquisities, partnerships en productontwikkeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-16T16:49:00.000Z Teus Molenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.