Wibu slecht barrière voor licenties thuiswerken

Cloudcontainerdienst tijdelijk gratis te gebruiken

Veel softwareleveranciers hanteren gebruikslicenties die softwarelocatiegebonden zijn. Die opzet vormt een barrière voor thuiswerkers. Niet handig in deze tijden van het coronavirus. Het Duitse Wibu-Systems levert tijdelijk een gratis clouddienst voor softwarelicentiebeheer. Daarmee stellen softwareleveranciers hun eindgebruikers in de gelegenheid hun software thuis veilig en licentievrij te activeren.

Leveranciers regelen locatiegebonden gebruikslicenties hardwarematig via een dongel of softwarematig via een geprogrammeerde binding met een specifieke computer die zich doorgaans alleen op de bedrijfslocatie bevindt. Hun klanten verwachten in deze tijd van massaal thuiswerken dat alle digitale middelen vanaf elke willekeurig plek in te zetten zijn om de bedrijfsactiviteiten te ondersteunen.

Wibu-Systems uit Karlsruhe levert software voor softwarebeveiliging en licentiebeheer. Om het vraagstuk van de locatiegebonden softwaregebruiksrechten rond thuiswerken op te lossen, biedt het bedrijf een licentiecontainer aan, ondergebracht in de cloud. Deze container bevat de gebruikslicenties van de software die de medewerkers vanaf huis moeten activeren om hun werk te kunnen blijven doen.

Deze zogeheten CmCloudContainer maakt deel uit van de CodeMeter-technologie van Wibu. Die stelt de  intellectuele eigendomsrechten veilig door middel van een licentiemodel en bewaakt gelijktijdig de toegang tot software, data en andere digitale bronnen. Vorig jaar introduceerde het bedrijf zijn cloudversie hiervan dat interessant is voor toepassingen waar geen echte gebruiker aan is verbonden. Denk aan iot- en edge-apparatuur, mobiele apparaten die niet overweg kunnen met een dongel, en toepassingen in een private cloud.

Wibu heeft het onderdeel CmCloudContainers, een reeks van beveiligde containers voor het opslaan van licenties, nu dus gereedgemaakt voor thuiswerken. Het biedt deze clouddienst gratis aan tot en met 30 juni voor het registreren van meervoudige gebruikslicenties voor de applicaties van thuiswerkers. Wie daarvan gebruik wil maken, moet beschikken over CodeMeter Runtime 7.0 of hoger en een Firm Security Box voor de universele code van firmware. Aan de gebruikerskant moet uiteraard een internetconnectie aanwezig zijn. Voor de inrichting van de cloudvoorziening staat een Wibu-Systems team ter beschikking.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-28T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.