Belgische it-sector is kampioen thuiswerken

In geen enkele andere sector wordt zoveel thuisgewerkt als in de it en telecom. Bijna negen op tien van de werknemers werkt van thuis uit.

Dat blijkt uit het Mobiliteitskompas, een studie die vacaturebedrijf Jobat onlangs uitbracht. Op basis van een rondvraag bij 9.500 Belgische medewerkers bekijkt het onderzoek hoe het met woon-werkverkeer en thuiswerk, en de beleving er rond zit.

Uit het onderzoek blijkt dat 87 procent van de werknemers in it-, telecom en internetbedrijven van thuis uit werkt.

Let wel, het onderzoek van Jobat werd uitgevoerd tussen eind juni 2020 en eind augustus. Mogelijk is het percentage vandaag iets lager, maar het blijft sowieso een hoog aandeel in vergelijking met andere functies en sectoren.

Ter vergelijking in de financiële sector – de tweede sector qua thuiswerk - werkte tijdens de zomermaanden 81 procent van de medewerkers van thuis uit. In marketing & media was dat 79 procent en in energie & milieu en hr telkens 79 procent.

In sectoren horeca (21 procent) en zorg (22 procent) bevinden zich in verhouding de minste thuiswerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-24T11:29:00.000Z William Visterin