Veel klachten over hybride vergaderingen

Technische frustraties doen werknemers eerder ontslag nemen

Medewerkers die afwisselend thuis en op kantoor werken, vrezen te worden achtergesteld bij hun altijd fysiek aanwezige collega’s. Tijdens hybride vergaderingen heeft bijna één op de drie werknemers moeite om zich verstaanbaar te maken.

Dit blijkt uit het ClickShare-onderzoek van Barco. De Kortrijkse leverancier van visualisatie- en samenwerkingsoplossingen pleit voor ‘vergadergelijkheid’. Werknemers op afstand moeten hetzelfde niveau van betrokkenheid, samenwerking en ervaring krijgen als werknemers die fysiek aan de vergadertafel zitten. In de praktijk is dit vaak niet het geval, zo komt uit het onderzoek naar voren. Het ontbreekt aan inclusiviteit.

Meer dan een derde van de werknemers heeft moeite om optimaal aan hybride vergaderingen deel te nemen. En dat terwijl deze vergadervorm na twee jaar pandemie zo langzamerhand is ingeburgerd.

Iets meer dan een kwart vindt het moeilijk om aan het woord te komen als vergaderingen van afstand worden gevolgd. En twee keer zoveel externe deelnemers aan een hybride vergadering vinden dat vergadervoorzitters te veel aandacht schenken aan de personen in de fysieke vergaderruimte en hen sneller het woord geven.

Volgens Lieven Bertier, marketingdirecteur bij Barco, geeft een grote meerderheid (80 procent) de voorkeur aan hybride werken. Maar 71 procent worstelt met het connecteren en navigeren tijdens hybride vergaderingen. Deze frustraties hebben hun weerslag op de werktevredenheid. Bijna een op de drie werknemers staat open voor een aanbod van een ander bedrijf dat zijn zaken op dit gebied wel goed voor elkaar heeft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-08T12:30:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.