Apax koopt Odin Groep van Fortino Capital

Overname handen schudden

Private-equityhuis Apax Partners neemt een meerderheidsbelang in de Odin Groep over van Fortino Capital, het investeringsfonds van voormalig Telenet-baas Duco Sickinghe. De Fransen doen dit samen met oprichter Hans Lesscher en het management van de Nederlandse aanbieder van beheerde diensten.

Apax wil Odin versneld laten groeien, met name in het zuiden en westen van Nederland. Ook wordt gedacht aan de ontwikkeling van nieuwe verticale marktsegmenten. Daarnaast wordt het dienstenaanbod uitgebreid. Naast autonome groei liggen overnames in het verschiet.

Apax heeft meerdere belangen in it-bedrijven waaronder Experio en in België Destiny. Samen met Warburg Pincus bezit de investeerder T-Mobile Nederland. 

Exit

Fortino Capital stapte in de zomer van 2019 in bij de Odin Groep; Krap drie jaar later volgt al een exit. In de afgelopen jaren is met name geïnvesteerd in het uitbreiden van het Odin-onderdeel Previder via overnames. De Odin-groep bestaat verder uit de bedrijven Heutink ICT en Microsoft-partner Winvision.  

De in 1990 opgerichte Odin Groep bedient het midden- en kleinbedrijf, het onderwijs, de gezondheidszorg en woningcorporaties. In totaal kent de dienstverlener meer dan vierduizend klanten. Vanuit het hoofdkantoor in Hengelo en vestigingen in Vianen en Utrecht bestrijkt het bedrijf vooral het midden en oosten van het land. De omzet is de afgelopen jaren telkens met dubbele cijfers gegroeid. Odin Groep haalde in 2021 een omzet van ongeveer 140 miljoen euro. Er werken zo'n 650 medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-09T07:00:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.