Kennis-saas-bedrijf Whale vist kapitaal op

De Belgische start-up Whale haalt 2,5 miljoen euro op om kennisdeling en opleiding voor bedrijven wereldwijd te verbeteren. Het software-as-a-service (saas)-bedrijf uit Gent krijgt groeigeld van de bestaande investeerders Volta Ventures en Peak.

Met de extra steun ontstaan nieuwe mogelijkheden voor de verdere ontwikkeling en commercialisering van hun oplossing in het documenteren van procedures en het efficiënter opleiden van werknemers. Whale groeit snel. Onlangs werd ook artificiële intelligentie geïntegreerd in de software. Meer dan 70 procent van de klanten zitten in de Verenigde Staten.

Wanneer een organisatie begint op te schalen en er nieuwe teamleden aan boord komen, ontstaat er vaak chaos, stelt Gary Vanbutsele, directeur en medeoprichter van Whale. Meestal vertrouwen de oprichter en enkele vroege teamleden in het prille begin louter op hun eigen kennis, maar naarmate het bedrijf uitbreidt, dringt het documenteren van die kennis zich op.

Als dat niet gebeurt, dreigt het zogenaamde ‘leaky bucket syndrome’ zich voor te doen, waarbij waardevolle kennis verloren gaat door ad-hoc of verbale communicatie. Net daar maakt Whale het verschil door een platform aan te bieden waarin kleine en middelgrote bedrijven draaiboeken en opleidingsprogramma’s kunnen samenstellen. Bovendien kunnen ze daarmee de impact ervan op hun bedrijf meten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-25T12:45:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.