Wat gebeurt er als Mitel Avaya overneemt?

Telecomspecialist Mitel Networks is in gesprek met Avaya overnemen. Wat zou de weerslag op de Belgische markt zijn als Mitel concurrent Avaya overneemt?

Mitel zou, volgens The Wall Street Journal, een bedrag van twintig tot 22 dollar per aandeel veil hebben voor Avaya. Goed voor een overnamebedrag van ruim twee miljard dollar, omgerekend zo'n 1,8 miljard euro.

Mocht de overname doorgaan, dan wordt Mitel ruim marktleider in ons land. Vandaag is het al de meest voorkomende oplossing, kort gevolgd door Alcatel-Lucent.

Al heeft Alcatel-Lucent, op basis van de laatste cijfers (zie grafiek), nog het grootste aandeel in de werkplekken of extensies. Dit komt voor een groot deel door de aanwezigheid van Alcatel-Lucent in de publieke sector.

Door de overname zal Mitel ook in dat domein voorbijsteken. Avaya is nummer vijf in ons land.

Let wel, het gaat voorlopig nog om gesprekken. Want de overname van Avaya door Mitel is nog niet in kannen en kruiken. Naar verluidt zijn er ook nog andere kapers op de kust, onder de vorm van private equity-bedrijven.

Mitel nam eerder al Shortel over, dat unified communications-diensten vanuit de cloud levert. Het lijfde ook al Toshiba’s Unified Communications Business in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-30T10:17:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.