Prato lijft wervingszoekmachine Actonomy in

Dit artikel delen:

Prato, de ontwikkelaar van software voor personeelszaken uit Hasselt, neemt via een meerderheidsparticipatie het Gentse Actonomy over. Dit acht jaar oude bedrijf levert een zoekmachine om via semantische analyses vacatures en kandidaten samen te brengen. Grote bedrijven en uitzendbureaus kunnen daarmee snel en accuraat een groot aantal cv’s screenen, waarmee ze veel sneller dan vroeger een shortlist kunnen maken van de beschikbare kandidaten. De Actonomy-technologie wordt door zo'n twintigduizend personeelswervers en driehonderd banenwebsites gebruikt in België, Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten.

De overname van Actonomy past in het streven van Prato binnen enkele jaren door te groeien naar een leverancier van software voor personeelszaken dat zo'n honderd medewerkers telt en een omzet heeft van tien miljoen euro. Directeur Joris Peumans sluit nieuwe overnames niet uit. 

Prato nam op de Belgische markt eerder al Cheqpoint - software voor dienstenchequebedrijven - over en nam een belang in Cognosis, een leverancier van software voor opleidingen- en competentiebeheer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-04-07T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.