ERP-leverancier IQMS krijgt groeikapitaal

Dit artikel delen:

De investeringsmaatschappijen Technology Crossover Ventures en Banneker Partners verstrekken groeikapitaal aan IQMS. Dit is een Amerikaanse leverancier van software voor enterprise resource planning (erp) en manufacturing execution system (mes) voor de industrie. Met de extra investering wil IQMS, dat in eigendom blijft van het echtpaar Randy en Nancy Flamm, doorgroeien in onder meer Europa. Het bedrijf is een van de weinige erp- en mes-spelers die alles nog in eigen huis heeft: ontwikkeling, verkoop en marketing, implementatie en technische ondersteuning.

IQMS, met het hoofdkantoor in het Californische Paso Robles, werd in 1989 opgericht door Randy Flamm. Het bedrijf is een kleine erp-specialist voor bedrijven uit onder andere de automobielindustrie, verpakkingssector, medische wereld, voedingsindustrie en assemblageproductiebranche. Er werken bijna tweehonderd man en het bedrijf heeft een omzet van 32 miljoen dollar.

Het vlaggenschipproduct van IQMS, EnterpriseIQ, gebouwd op een enkele database, is een schaalbaar platform met ruim 25 modules, waaronder voor de boekhouding, de kwaliteitscontrole, de toeleveringsketen, de werkstroom, het kwaliteitsmanagement en het klantrelatiebeheer.

Met de twee investeringsmaatschappijen aan boord wil IQMS zijn groei versnellen door te investeren in verkoop, marketing en productontwikkeling. De Amerikaanse erp-speler ziet kansen om naast de thuismarkt ook verder te groeien in Europa en Azië.

Technology Crossover Ventures is bekend van participaties in Facebook, Expedia, Netflix, RealNetworks, Geneys Software en OSIsoft. Ook Banneker Partners richt zich op ict-investeringen, onder andere in Auditfile.com, Ancestry.com, Genesys Software en RocketLawyer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2014-08-21T11:09:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.