Diebold wil Wincor Nixdorf overnemen

Dit artikel delen:

Wincor Nixdorf, de Duitse leverancier van geldautomaten en betaaloplossingen, wordt toch hoogstwaarschijnlijk overgenomen door de Amerikaanse branchegenoot Diebold. Begin juni ontkende het bedrijf uit Paderborn nog de door de Frankfurter Allgemeine Zeitung gemelde overnameplannen. Diebold heeft nu een bod op de openstaande aandelen van Wincor Nixdorf uitgebracht met een geschatte totale waarde van 1,7 miljard euro. Na de definitieve overname gaat het gecombineerde bedrijf verder onder de naam Diebold Nixdorf.

Beide bedrijven verwachten door de transactie sterker te staan in de twee hoofdmarkten: de financiële sector en de detailhandel. Voor Diebold betekent de overname een versterking van zijn positie in Europa.

Bij Diebold werken zestienduizend man; Wincor Nixdorf telt 9200 werknemers maar het bedrijf kondigde afgelopen april een sanering aan waarbij honderd man het veld moesten ruimen. In Nederland werken er bij het Duitse bedrijf nog 150 man; in België rond de honderd. Een paar maanden geleden nam Wincor Nixdorf in Nederland nog geldtransporteur Brink's over en voegde dit bedrijf samen met dochterbedrijf SecurCash.

Het gecombineerde bedrijf heeft een gezamenlijke omzet van 4,8 miljard euro. Diebold Nixdorf krijgt beursnoteringen aan de New York Stock Exchange en de Frankfurt Stock Exchange en gezamenlijke hoofdkantoren in North Canton, Ohio en Paderborn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-26T10:36:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.