Machinefabrikant ZPMC kiest voor Epicor

Dit artikel delen:
Erp Epicor

Vijf containerbruggen van ZPMC worden over de Elbe verscheept naar de haven van Hamburg (foto: Wikipedia/GeorgHH)

Zhenhua Port Machinery Company (ZPMC), de Chinese fabrikant van zware staalconstructies en haveninstallaties, heeft gekozen voor de enterprise resource planning (erp)-software van de Amerikaanse leverancier Epicor. Als eerste werkt het Europese regiokantoor in Rotterdam met Epicor ERP 10, dat een waaier aan Excel- en maatwerkoplossingen gaat vervangen. Macroscoop, de Epicor-partner uit Nootdorp, heeft de keuze voor het erp-pakket begeleid en ondersteunt de implementatie ervan bij ZPMC .

ZPMC, met het hoofdkantoor in de Chinese stad Shanghai, ontwerpt en levert waterbouwkundige schepen, variërend van drijvende kranen tot off-shore boorplatformen. In Nederland zijn klanten van naam OBA Bulk Terminal Amsterdam en Rotterdam World Gateway.

'Het kantoor in Rotterdam is de stuwende kracht voor onze Europese groei. Vanuit hier beheren wij projecten in Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. We hadden behoefte aan een erp-oplossing die de integratie van onze gegevens en systemen voor de hele regio kon realiseren,' zegt Daisy Tomasouw, offshore & supply chain director van ZPMC.

Druk op de knop

ZPMC startte met een implementatie voor het magazijn en de componentendistributie. Met behulp van de Epicor-modules voor materiaal-management, verkoop, relatiebeheermanagement, productmanagement en financieel beheer, kan het ZPMC-team in Rotterdam nu met één druk op de knop de inventaris controleren en accurate berekeningen uitvoeren voor grote projecten, aldus Tomasouw.

ZPMC gebruikt ook de Epicor-dashboards voor de analyse van bestedingen, het controleren van storingen aan apparatuur en het bijhouden van productspecificaties, zoals garanties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-26T11:25:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.