Keylane neemt Duitse Geneva-ID over

Dit artikel delen:

Europees softwareleverancier voor de verzekerings- en pensioenindustrie Keylane neemt Geneva-ID over, een leverancier van software aan de verzekeringsindustrie, met hoofdkantoor in het Duitse Hamburg. Deze overname versterkt de aanwezigheid van Keylane op de verzekeringsmarkt in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland), verbreedt het productassortiment en zorgt voor betere lokale leveringsmogelijkheden.

Geneva-ID is een aanbieder van softwarecomponenten voor financiële dienstverleners, met name voor verzekeraars. De oplossingen van Geneva-ID zijn in twintig Europese landen geïmplementeerd. De focus ligt daarbij op administratie- en distributiesystemen, die beide beschikbaar zijn als on-premise-oplossingen en software as a service (SaaS). In totaal werken er rond de honderd medewerkers voor Geneva-ID in Hamburg, Düsseldorf en Kevelaer.

Nieuwe zakelijke kansen

‘Wij zijn ontzettend blij met deze aanwezigheid in Duitsland, dat een groot potentieel biedt voor verschillende interessante nieuwe zakelijke kansen’, zegt Ronald Kasteel, executive board member van Keylane. ‘Geneva-ID levert software van hoge kwaliteit aan een groot klantenbestand, verspreid over de verschillende landen in Europa. Wij vertrouwen erop dat wij met deze overname onze activiteiten naar de DACH-regio kunnen uitbreiden en mede hierdoor een belangrijke aanbieder kunnen worden van flexibele oplossingen op SaaS-basis voor de Europese verzekerings- en pensioenindustrie.’

Keylane levert flexibele SaaS-oplossingen voor de kernprocessen van leven- en schadeverzekeraars en pensioeninstellingen. Het bedrijf heeft naast zijn thuis in de Benelux ook nog kantoren in Duitsland, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Keylane heeft ruim negentig verzekeraars en pensioeninstellingen als klant. Recent werd nog een opdracht voor datamigratie bij ASR binnen gehaald.

Overnames

Keylane bestaat nog niet zo lang en ontstond uit de overnames van de Nederlandse softwarebedrijven Quinity (software voor schadeverzekeringen) en Leanapps (standaardsoftware voor leven- en pensioenverzekeraars) door investeringsmaatschappij Waterland Private Equity. Waterland had al een meerderheidsbelang in Actuera, een leverancier van polisadministratiesystemen aan verzekeraars, pensioenfondsen en pensioenuitvoerders. Om in het buitenland versneld zaken te kunnen doen, werden de krachten gebundeld in Keylane.

In Nederland nam Keylane-dochter Actuera vervolgens nog branchegenoot Artena over. Ook werden de buitenlandambities verder ondersteund met de overname van het Zweedse Mantacore, leverancier van schadeverzekeringssoftware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-12-23T10:06:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.