Ctac ziet winst met 42 procent stijgen

Dit artikel delen:
CTAC

Ict-dienstverlener Ctac uit ’s-Hertogenbosch realiseerde in 2015 een nettowinst van 2,4 miljoen euro. Dit is in vergelijking tot 2014 een stijging van 42 procent. Toen bedroeg de winst nog 1,7 miljoen euro. Ook ziet Ctac zijn omzet met 3 procent stijgen tot 86,1 miljoen euro. Dit blijkt uit de jaarcijfers van 2015.

Ceo Henny Hilgerdenaar vertelt dat Ctac Nederland, de grootste business unit van de ict-dienstverlener, zich in 2015 positief heeft ontwikkeld. Zo nam het aandeel van cloud services ‘significant toe’ en verbeterden de consultancy-activiteiten op het gebied van SAP- en Microsoft expertise de resultaten. Ook de detacheringsactiviteiten onder Consultancy droegen positief bij aan de resultaten. ‘De positieve ontwikkeling van de genoemde activiteiten biedt een goed perspectief voor 2016’, aldus de ceo.

Ook Ctac België toont progressie. Hierdoor is de zwakke start van de eerste twee maanden van 2015 in de rest van dat jaar gecompenseerd. Deze business unit draaide in de eerste zes maanden een bruto verlies van 173.000 euro op een gedaalde omzet van 7,15 miljoen. Aan het eind van het jaar blijkt België nagenoeg break even te scoren. Hilgerdenaar schrijft de progressie toe aan de vervanging van het management in februari 2015.

Frankrijk

Sinds 2010 is Ctac actief op de Franse markt. De resultaten van Ctac Frankrijk waren in 2015 negatief. De ceo zegt dat dit voor een deel komt door de hernieuwde start van Ctac Frankrijk. Het grootste gedeelte van het verlies is echter te wijten aan één specifiek project. ‘Tijdens de uitvoering van dit project bleek de juridische reikwijdte van gemaakte afspraken onvoldoende duidelijk in het contract te zijn verwoord.’

Ondanks dat het contract niet onder zijn verantwoordelijkheid is afgesloten, heeft de directeur van Ctac Frankrijk, Thierry Ouillon, besloten zijn carrière buiten de onderneming voort te zetten. Hij wordt voorlopig (ad interim) vervangen door Eric Mahieux, meldt Hilgerdenaar. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-10T11:06:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.