Raet krijgt HgCapital als nieuwe Britse eigenaar

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

HgCapital, een private equity investeerder met het hoofdkantoor in Londen, heeft een meerderheidsbelang genomen in Raet, leverancier van software voor personeelszaken en salarisadministratie. HgCapital neemt het bedrijf over van durfkapitalist CVC Capital Partners, dat Raet in 2011 overnam. Het management van Raet verwerft een minderheidsbelang in het bedrijf. De voorwaarden van de transactie zijn niet openbaar gemaakt.

Raet, met een hoofdkantoor in Amersfoort, zegt ruim tienduizend klanten te bedienen en biedt zijn software ook online aan. Het bedrijf is onder de naam Youforce internationaal aan het uitbreiden in zowel Europa als Zuid-Amerika en heeft momenteel ruim duizend medewerkers. Youforce is ook de naam van het cloudportfolio.

HgCapital is een Britse investeringsmaatschappij die onder meer actief is in de it-wereld, in het bijzonder de markt van software voor accounting, personeelsinformatie en salarisverwerking. De investeerder heeft bijvoorbeeld belangen in bedrijven als P&I, IRIS Software en Visma.

Met de nieuwe kapitaalverschaffer aan boord wil Raet een versnelling van de groei van de onderneming inzetten, met name in het buitenland. Begin dit jaar kocht de softwareleverancier al RHPro, een Argentijnse leverancier van software voor personeels- en salarisadministratie.  Bij die overname kondigde Raet aan, naast de expansieplannen in Latijns-Amerika, te willen groeien in Zuid-Europa en België.

In een notendop

Raet is een van de oudste it-bedrijven van Nederland. De wortels gaan terug tot 1965 wanneer de toenmalige ruilverkavelaar Heidemij zijn automatiseringstaken onderbrengt in een zelfstandig opererend centrum voor de geautomatiseerde verwerking van administratieve en technische gegevens. Voorjaar 1966 krijgt dit onderdeel de naam RAET: Rekencentrum voor Administratie, Efficiency en Techniek.

In 1970 wordt Raet verzelfstandigd; in de decennia daarna volgen diverse overnames. In 1995 nemen Getronics en Roccade elk 50 procent van de aandelen Raet over, terwijl in 1996 alle aandelen in handen van Getronics kwamen. Het bedrijf Raet kiest er voor om zich te richten op mainframe-serviceverlening en loonverwerking. In 2003 wordt Raet door Getronics verkocht aan de investeringsmaatschappijen AlpInvest en Advent International. In 2011 komt het bedrijf in handen van investeringsmaatschappij CVC Capital Partners en wordt de strategie gericht op online dienstverlening en internationale groei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-03-24T09:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.