Infor versterkt opnieuw retailtak via overname

Dit artikel delen:

Erp-leverancier Infor neemt ict-leverancier voor grote en middelgrote detailhandelbedrijven Starmount over. Dat bedrijf levert software voor voorraadbeheer, kassasystemen en ondersteuning van mobiele apparaten in de retailbranche. Infor heeft in een jaar tijd drie partijen overgenomen die zich richten op retail. De overgenomen bedrijven moeten de Infor CloudSuite for Retail versterken, die in de zomer van 2015 werd opgezet.

De overname van Starmount volgt op overnames van supply chain- en netwerkexpert GT Nexus en demand management-leverancier Predictix. Starmount beschikt ook over een zogenoemd engagement-platform dat de betrokkenheid van winkelend publiek en interactie met klanten over meerdere kanalen (cross channel) moet versterken. Die functionaliteiten worden ook toegevoegd aan Infor's Cloudsuite for Retail.

Volgens Wade Gerten, verantwoordelijk voor customer experience & digital bij Infor, is de retailbranche bezaaid met verouderde software die 20 of 30 jaar geleden gebouwd is en niet kan bieden wat moderne retailers nodig hebben. 'Die zoeken alternatieven die in de cloud gebouwd zijn en van nature zijn uitgerust voor ondersteuning van mobiele apparatuur. Deze overname helpt ons om die oplossingen sneller naar de markt te brengen.'

Converged commerce

Infor investeert in de ontwikkeling van producten die het samenvat onder het begrip 'converged commerce.' Volgens het bedrijf gaat het om de volgende stap in de omni-channel-aanpak waarbij retailers één verkoopsysteem gebruiken voor alle interacties met klanten. 'Converged commerce moet niet alleen de klantervaring verbeteren door het bieden van accurate en tijdige informatie via uiteenlopende contactpunten. Het moet ook de kosten voor het gebruik van ict drukken doordat integraties met traditionele omni-channel-systemen niet nodig zijn', licht de leverancier toe. 

Starmount is gevestigd in Austin, Texas. Het bedrijf realiseerde in 2015 een groei van 41 procent ten opzichte van 2014.

Infor richt zich op branchespecifieke applicaties voor onder meer gezondheidszorg, productie- en mode-industrie, groothandel, hospitality, retail en de publieke sector. Het bedrijf telt 14.000 medewerkers en heeft klanten in meer dan 200 landen. In Nederland is het bedrijf gevestigd in Barneveld. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-07-11T17:41:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.