Ierse AMCS Group lijft GMT Europe in

Dit artikel delen:
Afval

De Ierse AMCS Group koopt GMT Europe, een leverancier van software voor de afval- en recyclingindustrie uit Diemen. Het bedrijf uit Limerick levert een vergelijkbaar portfolio aan bedrijven die zich bezighouden met vuilnisverwerking en recycling. Met de inlijving van GMT versterkt AMCS, dat een Benelux-kantoor in Rotterdam heeft, zijn positie in Europa, Australië en Azië.

AMCS (Advanced Manufacturing Control Systems) neemt de aandelen over die de Amsterdamse investeringsmaatschappij Nedvest in GMT Europe had. Zowel AMCS als GMT levert software en technologische oplossingen die bijdragen aan de efficiëntie en productiviteit van afvalterugwinning, -recycling en -hergebruik. Het bedrijf uit Ierland is actief in West- en Noord-Europa, Noord-Amerika, Australië en Azië. GMT, dat ruim vijfentwintig jaar actief is, heeft naast de Benelux klanten in Centraal- en Zuid-Europa alsook Australië en Azië. 

Krachtenbundeling

Samen met GMT beschikt AMCS over 350 werknemers met dertienhonderd klanten in 22 landen. Door de krachtenbundeling wordt niet alleen de geografische reikwijdte vergroot, ook verwachten beide bedrijven sneller met innovatieve oplossingen op de markt te komen waarbij gebruik wordt gemaakt van mobiele, cloud- en sensortechnologie. 

De klanten van GMT krijgen ook in de toekomst nog steeds ondersteuning voor hun bestaande software, waarin ze hebben geïnvesteerd. Daarnaast zullen ze toegang krijgen tot het aanbod van AMCS op het gebied van software en voertuigtechnologieën. AMCS biedt extra producten op het gebied van weegsystemen in voertuigen, mobiele en analyseoplossingen, routeoptimalisatie en recycling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-29T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.