‘Limburg moet HR Tech Valley worden’

human resources

De Limburgse ondernemers Joris Peumans en Ben Greeven starten een Limburgse HR Tech Valley. Daar moeten tech-bedrijven, academici, hr engagors en ‘career owners’ samen de hr-uitdagingen van vandaag en morgen aangaan. Centraal staat een investeringsfonds. Hiervoor willen Peumans en Greeven in de startfase tien miljoen euro ophalen.

‘Steeds meer hr tech-oplossingen richten zich op het verhogen van het engagement van medewerkers, op ondersteuning van recruiters bij aanwervingen, op interactie en feedback geven. Kortom: op organisaties in staat stellen om de juiste mensen aan te trekken, te ontwikkelen en te houden,’ vertelt Ben Greeven. Joris Peumans vult aan: ‘Het is een evolutie die hr in staat stelt zich meer bezig te houden met haar core business: de mensen in de organisatie’. Toch is er nog veel weerstand en beide hebben het gevoel dat technologie hier verandering in kan brengen.

Jochen Bessemans werd aangezocht het project vorm te geven. HR Tech Valley wil een ecosysteem zijn waarin kruisbestuiving, kennisdeling en co-creatie leiden tot vernieuwende softwareoplossingen. Omdat dit uiteraard geld kost zal het project ook beschikken over een fonds. Er wordt gemikt op een kapitaal van tien miljoen euro, dat stapsgewijs wordt uitgebouwd tot het driedubbele.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-11-28T13:45:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.