ABN Amro Participaties investeert in Lyanthe

Dit artikel delen:
Euro

Lyanthe, leverancier van digitale en geautomatiseerde factuurverwerking, ontvangt een niet nader gespecificeerde groeifinanciering van ABN Amro Participaties. Het bedrijf uit Weert gebruikt de investering voor internationalisatie en productontwikkeling.

Lyanthe levert software voor digitale factuurverwerking, waarbij online en offline factuurdata worden omgezet naar een elektronische factuur (e-factuur). Daarnaast werkt het aan een ‘robotic accounting’-oplossingen, wat boekingen automatisch laat verwerken.

Het bedrijf uit het Nederlandse Weert bedient naar eigen zeggen ruim tachtigduizend klanten in Nederland en België en wil in de komende jaren internationaal groeien. Om dit te realiseren ontvangt het vermogen en financiële expertise van ABN Amro Participaties. 

Lei Heijthuijzen, medeoprichter en ceo van Lyanthe, stelt dat het bedrijf in samenwerking met ABN Armo Participaties de slagkracht heeft om de groeiambities waar te maken. ‘De beschikbare groeifinanciering maakt het bijvoorbeeld mogelijk om nieuwe technologieën te ontwikkelen die boekhouden zonder menselijke tussenkomst mogelijk maakt.’

ABN Armo Participaties

ABN Armo Participaties investeert tussen de vijf en dertig miljoen euro in Nederlandse ondernemingen. Voor grotere bedragen werkt het samen met andere investeerders. Vorig jaar nam het PCI Nederland over. Dat is een leverancier op het gebied van documentoplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-05T11:31:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.