SAP verstevigt positie divisie Concur

Dit artikel delen:
Puzzel

Drie jaar na de overname van het Amerikaanse Concur, zet SAP de business unit zichtbaarder in de markt. De tak, gericht op reis- en declaratiemanagement, krijgt een nieuwe bedrijfsnaam: SAP Concur. Dit zorgt voor meer visibiliteit en toont naar eigen zeggen een stevigere integratie van de twee merken.

SAP Concur is opgericht in 1993 onder de naam Concur Technologies. Het bedrijf levert beheersoftware voor algemene kosten, reiskosten en facturen (travel and expense). In september 2014 werd het overgenomen door SAP’s dochteronderneming SAP SE. Deze overname is in december 2014 afgerond.

Het bedrijf bleef na de overname als een aparte business unit onder zijn eigen naam Concur opereren. Wel maakt het onderdeel uit van de SAP Cloud Business Group. Nu, drie jaar na de overname, kondigt de onderneming een naamswijziging aan. Het bedrijf is officieel omgedoopt tot SAP Concur. Dit maakt naar eigen zeggen de relatie met SAP zichtbaarder. Daarnaast spreekt het van ‘een stevigere integratie van de twee merken om maximale waarde te bieden’.

Ten tijde van de overname had SAP Concur 4200 medewerkers wereldwijd in dienst. Inmiddels is de divisie uitgegroeid tot 7100 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Amerikaanse Bellevue (staat Washington), de Nederlandse vestiging zit in Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-04T10:31:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.